5 keukentrends die in 2024 furore zullen maken

1. De woonkeuken als kloppend hart van je woning

Een woonkeuken, of leefkeuken, zal ook in 2024 aan populariteit blijven winnen. De keuken dient immers al lang niet meer om enkel te koken. Een woonkeuken is het epicentrum geworden van tal van activiteiten zoals huiswerk of een vergadering. Zeker in combinatie met een kookeiland creëer je zo meer leefruimte en ook nog eens extra opbergruimte door lades en kasten aan beide zijden. Sleurs&Vangompel helpt je graag bij het uitbreiden of verruimen van je keuken. Het wegnemen van een muur of andere bouwkundige aanpassingen doen wij volgens een afgesproken planning en budget.

2. Minimalisme versus maximalisme

Hou je niet van teveel drukte in de keuken en wil je in alle rust een potje koken? Dan is de minimalistische stijl misschien wel iets voor jou! Denk aan een strakke inrichting, rustige kleuren zoals wit of beige, veel licht en functionaliteit. Als je dan weer liever een levendige keuken wil, dan kan je in 2024 ook kiezen voor het maximalisme. Verwacht je hierbij aan veel kleuren, verschillende materialen en patronen met als resultaat een unieke keuken op maat.

3. Keukenkasten tot aan het plafond

Aan opbergruimte geen gebrek in 2024! Met keukenkasten tot aan het plafond haal je het maximale uit je beschikbare ruimte en kan je alles netjes een plaats geven. Het geeft je keuken bovendien een strak en modern tintje. Droom je van zulke hoge kasten? Bij Sleurs & Vangompel maken wij jouw keukenkasten op maat, ook tot aan het plafond!

4. Innovatieve keukensnufjes met stijl

De Quooker-kraan blijft in 2024 een must in je keuken. Supersnel koud, warm of kokend water en zelfs gefilterd en gekoeld water, zowel plat als bruisend. En als je echt wil uitpakken in je keuken kan je kiezen uit 2 nieuwe kleuren: Gunmetal en Rosé koper. Daarnaast heb je de nieuwste stoombakoven BORA X BO, een combinatie van stomen, bakken, afzuiging en zelfs reinigingsfuncties. Een echte eyecatcher met een strak design en zelfs een geurfilter.

5. Natuurlijke materialen en geribbelde keukendeuren

In 2024 wordt de natuur in huis gehaald met natuurlijke en duurzame materialen zoals hout, bamboe en kurk. Dit alles in combinatie met natuurlijke kleuren doen je keuken helemaal opfleuren in een groene oase van rust. Een houten accent dat in 2024 ook zal scoren is de rillen-optiek keukendeur. Hierbij heb je de illusie van geribbelde keukendeuren, maar dan een pak betaalbaarder.

Wil je binnenkort ook in jouw keuken genieten van één van deze keukentrends? Maak een afspraak in onze showroom voor advies op maat!

Afspraak in de showroom

Kom langs in onze toonzaal en de keukentrends voor 2024.

Plan je afspraak
5 keukentrends die in 2024 furore zullen maken