Bye bye dampkap: een kookplaat met afzuiging is de toekomst

De traditionele dampkap neemt soms veel ruimte in beslag, maakt behoorlijk wat lawaai en voor je het weet stoot je je hoofd ertegen. Een kookplaat met geïntegreerde afzuiging is dan ook het ideale alternatief. Het is namelijk het perfecte evenwicht tussen design en comfort.

Een geurvrije keuken met stijl

Het grote verschil met de traditionele dampkap is dat de dampen en kooklucht bij de bron worden aangepakt: het kookveld. Op die manier krijgen kwalijke of hinderlijke geuren geen kans om zich te verspreiden in je keuken. Als je bijvoorbeeld aardappelen kookt en het deksel opheft, hangen door de krachtige downdraft afzuiging je ramen en kasten niet meer vol condensatie. Een ander groot voordeel is dat je heel wat ruimte bespaart in je keuken doordat er niet langer een dampkap in de weg zit. De afzuiging wordt namelijk subtiel geïntegreerd in je kookplaat. Dit maakt ook dat je de afzuiging gemakkelijk kan reinigen én dat je keuken een strak design behoudt.

Hoe werkt het precies?

De kookdampen en bijhorende geuren worden door een dwarsstroming meteen weggezogen waar ze ontstaan, bijvoorbeeld een pan of kookpot. En omdat de dwarsstroming groter is dan de stijgsnelheid van de kookdampen worden die dampen afgevoerd. Hierbij kan je kiezen uit twee manieren: via recirculatie of via luchtafvoer. Bij recirculatie wordt de afgezogen lucht gefilterd en terug de kamer in gestuurd. Bij luchtafvoer wordt de lucht dan weer naar buiten getransporteerd. De keuze hangt natuurlijk af van jouw keuken en wat er bouwkundig mogelijk is.

Ga je je keuken renoveren? Dan kan een kookplaat met afzuiging niet ontbreken. Kom langs in onze showroom om deze innovatieve technologie met eigen ogen te ontdekken. Onze experts staan voor je klaar!