De 10 voordelen van solid surface: douchewanden zonder voegen

Solid Surface, een materiaal bestaande uit natuurlijke mineralen en harsen, betekent letterlijk vast oppervlak. Meteen één van de belangrijkste eigenschappen: het heeft namelijk geen poriën of naden. Kortom, een kwaliteitsvol oppervlaktemateriaal met heel wat voordelen.

1. Optisch naadloos

    Hierdoor ontstaan ruime, naadloze oppervlakken waardoor je lavabo of wastafel uit één stuk lijkt. Door de afwezigheid van voegen is het gemakkelijk te reinigen en bijzonder hygiënisch.

    2. Onderhoudsvriendelijk

    Als niet-poreus materiaal stoot het hardnekkige vlekken af en wordt het niet door chemicaliën aangetast. Gewoon even vegen met een nat doekje en klaar is kees!

    3. Slag- en stootvast

    Het is gemaakt van sterk natuurmineraal en dus bijna onmogelijk om te beschadigen of te bekrassen. Toch een ongelukje? Dat is eenvoudig te herstellen door het te polijsten.

    4. Antibacterieel

    Er zijn geen poriën waardoor het materiaal de verspreiding en groei van schimmels en bacteriën voorkomt, wat het enorm geschikt maakt voor ruimtes die hygiënisch moeten zijn zoals een aanrecht waar voedsel op ligt.

    5. Ecologisch

    Met grondstoffen die milieuvriendelijk en recycleerbaar zijn is dit materiaal niet belastend voor het milieu. Als je solid surface na lange tijd toch aan vervanging toe is, dan krijgt die een tweede leven in de productieketen.

    6. Geluidsisolatie

    Door de dichtheid, de verschillende diktes en de naadloosheid is het zeer geluidsarm. Dit is bijzonder handig als je aan het koken of afwassen bent in de keuken en je de andere gezinsleden niet wil storen.

    7. Niet-poreus

    Vocht kan niet in het gladde oppervlak van solid surface doordringen. Ideaal dus voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer, omdat er geen vloeistoffen geabsorbeerd kunnen worden.

    8. Maatwerk

    Solid Surface biedt enorm veel mogelijkheden en kan gemaakt worden in verschillende vormen. Het is dan ook uitermate geschikt voor badmeubels, keukenbladen, baden, wastafels, …

    9. Antislip

    Een niet te onderschatten voordeel is dat je niet uitglijdt in je Solid surface douche en bad, want dankzij de matte afwerking is het oppervlak antislip.

    10. Warm gevoel

    Solid surface voelt prettiger, warmer en comfortabeler aan dan bijvoorbeeld steen of marmer. Het houdt warmte even goed vast als acryl, wat voor een bad bijzonder handig is.

    Heb je interesse in solid surface of ben je op zoek naar inspiratie voor je badkamer? Blader eens door onze badkamerrealisaties of bezoek onze showroom.

    Meer inspiratie voor je badkamer?

    Bekijk onze badkamerrealisaties.

    Bekijk realisaties
    De 10 voordelen van solid surface: douchewanden zonder voegen