Ruim in 3 stappen je dressing op zoals Marie Kondo

Je dressing opruimen en heel wat spullen weggooien is dé sleutel tot een gelukkiger leven. Dat is althans de visie van opruimgoeroe Marie Kondo. Als je haar ‘Konmari’ methode toepast, schep je niet enkel orde in de kleerkast, maar ook in je hoofd. Wij helpen je alvast op weg met deze 3 stappen.

1. Kledij om blij van te worden

Je begint met al je kledij op een grote hoop te gooien. Klinkt misschien gek, maar op die manier krijg je een goed overzicht van al je spullen en de beschikbare plaats. Stel jezelf daarna bij elk item de vraag of het nog past én of het je blij maakt. Jeukt die trui niet wat te veel? Past die broek in feite wel? Je zal al snel merken dat je heel wat kledingstukken opzij kan leggen. Opruimen is dus ook een beetje afscheid durven nemen.

2. Unieke vouwtechniek

Eens je alle kledij hebt verzameld die een plaats verdient in je dressing, kan het opvouwen beginnen. Het stapelen van T-shirts en truien laat Marie Kondo achterwege. Zij vouwt kledingstukken zo klein mogelijk en ordent ze naast elkaar. Door je kleding verticaal, of ‘staand’, op te bergen zie je in één oogopslag wat er in je lade zit en blijft je kledij bovendien kreukvrij. Wat doe je dan met sokken en ondergoed? Die kan je in een kleine doos of mand bewaren in je dressing.

3. Mentale rust verzekerd

Marie Kondo raadt tenslotte aan om kledij op te hangen zodat ze aan de rechterkant ‘omhoog’ gaan. Zware kledingstukken (lange of donkere stukken of items met een dikkere stof) hang je aan de linkerkant van je dressing. Lichtere kledingstukken aan de rechterkant. Deze hangtechniek zou rust scheppen voor zowel je ogen als je geest. Als je dan toch bezig bent, rangschik dan meteen je kledij van lang naar kort. Lekker overzichtelijk en het ziet er netjes uit!

Je kledij opruimen begint met een goede dressing die aansluit bij jouw wensen en noden. Maak je afspraak met één van onze adviseurs in de showroom voor de maatkast van jouw dromen.

Ruim in 3 stappen je dressing op zoals Marie Kondo